fredag 24 maj 2013

Glashus

Mamma och hennes syster. Hur de alltid dansade runt varandra med nervösa skratt och bleka ursäkter. "Roger är på affärsresa igen. En konferens i Hamburg." (Portföljen stod kvar i hallen.) När jag var liten förstod jag inte alls vad de höll på med. Varför mamma alltid blev sådär "men älskling" när vi var på middag hos Katrin och Roger. Varför moster Katrin alltid pratade sådär gällt och gick och drog i ärmarna på koftan. Ursäktade sig för att potatisen var överkokt, duken var ostruken och att det var så stökigt. (Två nummer av Allers låg framme på köksbordet.) Kanske höll de varandra flytande. Mamma berättade långt senare att "Katrin hade haft det lite jobbigt ett tag". (Han hade haft 2,0 i blodet när bilen träffade berget.) Okej. Sa jag.

9 kommentarer:

 1. Nästan suveränt. Tveksam till ordet "Medberoendet". Älskar portföljparentesen och hur hon drar i ärmarna.

  SvaraRadera
 2. Portföljen och ärmarna i koftan!

  SvaraRadera
 3. känner igen atmosfären! på sitt sätt innehåller den väl både kritik och klängväxt...så där lite under ytan...

  SvaraRadera
 4. Håller med. Du berättar väldigt mycket på de tio raderna. Och fyra personer får "ansikten", ganska fantastiskt. Funderar lite över den sista perentesen, om den behövs egentligen?

  SvaraRadera
 5. BÅde kritik och klängighet som sagt. Ja jag skulle också göra något annat av den sista parentesen. Den är inte viktig för förståelsen och skriver oss lite på näsan (i onödan). Antingen stryk eller ännu hellre hitta något annat till den. Jag vill ha den där men med ett mindre overt innehåll på något sätt. Men det är ju bara jag.

  SvaraRadera
 6. Ja, mycket bra! Mycket starkt. Tror att texten faktiskt skulle klara sig utan sista parentesen. Det är skönt när saker inte överförklaras.

  SvaraRadera
 7. Jag tror att det här blev riktigt bra, ändringen alltså. Att jag säger "tror" är för att det kan vara infernaliskt svårt att värdera just strykningar tycker jag, iom att det som försvunnit ändå ligger kvar och man kan aldrig läsa med helt rena ögon igen. Lite paradoxalt så skulle jag ändå vilja se den förra versionen för att bättre kunna "räkna mig bakåt". Om det är som jag tror; att du strök hela parentesen men inget annat och bara flyttade parentestecknen till meningen med bilkraschen, så tror jag att det här är det optimala... :)

  SvaraRadera
 8. Tack för att du tittade till pricken! Trots att han knappt syns längre...

  SvaraRadera