fredag 15 juli 2011

Rapport från jorden


Rapport nr 11872
Jag har nu studerat människorna länge nog för att förstå det mesta av deras kultur. Deras framfart utanför själva planeten börjar oroa mig och jag är rädd att jag inte kommer kunna hålla mig dold länge till. Det är troligt att jag kommer påbörja resan hemåt inom en snar framtid. Jag vill ändå ge mig själv en ärlig chans att lösa gåtan med den mystiska sjukdomen som sprider sig över snart hela planeten och jag tror att jag är nära ett genombrott. Jag börjar äntligen se sambandet nu mellan sjukdomen och de små väskorna med plastbitar i. Här följer en redogörelse för mina slutsatser hittills:
De enda symptomen på sjukdomen tycks vara att kroppen sväller. På vissa individer är sjukdomsförloppet mycket långsamt, medan det på vissa tycks vara skenande. Tydligen så är det viktigt att den sjuke får i sig stora mängder medicin, och här tycks sambandet mellan plastbitarna och sjukdomen komma in. De sjuka tilldelas ett visst antal plastkort, utifrån vilka kriterier vet jag ännu inte. Plastkorten berättigar till en viss mängd medicin som de sjuka köar för att hämta ut på olika faciliteter. Ofta bildas enorma köer för att få tag på läkemedel.
Vad jag kan se har sjukdomen spridit sig till i stort sett hela planeten nu, trots den karantän som tycks ha rått under en längre period. Även inom karantänområdena finns friska individer, antagligen för att sköta om de sjuka. De friska tycks också äta mediciner, kanske i förebyggande syfte?
I små områden på vissa kontinenter verkar människor ännu ha klarat sig undan epidemin. Där finns inga läkemedelscentraler och människorna kan ännu inta vanlig föda. Människorna i de områdena har inte heller några plastbitar.
Detta är det enda samband jag kan se, så jag tror att jag i alla fall är på rätt väg. Men som sagt vill jag gärna stanna ännu en tid för att säkerställa mina resultat. För ytterligare bekräftelse sänder jag tillsammans med min rapport ett friskt och ett insjuknat exemplar. Jag hoppas att människan har förmågan att överleva nanosömnen så att våra läkare kan få undersöka dem. Jag kommer vänta ivrigt på resultaten.
Slut på rapporten.

7 kommentarer:

 1. Mycket bra! Skrattar gott här :-)

  SvaraRadera
 2. Jättebra...lite liftarens guide över det...vi borde ha det synsättet på vårt sätt att leva lite oftare.

  SvaraRadera
 3. :) jag ler också bra
  ja bra bra

  SvaraRadera
 4. Vem vet hur vi kommer att dissekeras i framtiden...

  SvaraRadera
 5. Bra lite så där lustigt byråkratiskt formulerat. Jag ler också!

  SvaraRadera